Herr Oscars gode vilje

Herr Oscars gode vilje Økonomi 19.08.2017 06-38 Publisert

 

I går postet Bob Dylan et brev han fikk fra en musiker, Roland Janes, som han selv beundret og har lyttet mye til og møtt under en innspilling, som senere sendte ham et brev om en hotelleier han hadde møtt som var så snill at det kom veldig mange i hans begravelse. Han hadde stor omtanke for de mest utsatte iblant oss, og viste nestekjærlighet i praksis til og med etter sin død, kan man si. (Det går an å forstørre brevet ved å trykke på “Kontroll + Alt”.) – Han kontrollerte alt (fikset det) som hadde med omsorg å gjøre selv om han var forretningsmann, og det er kanskje ganske uvanlig? Jeg har ennå ikke helt skjønt bibelverset “Du kan ikke tjene både Gud og penger (pengeguden Mammon). Du kommer til å hate den ene og elske den andre, for ingen kan tjene to guder…” (fritt oversatt etter minne). Så har jeg da heller ingen penger, for de forsvinner med det samme de kommer inn på kontoen. Derfor bruker jeg aldri bankkortet mitt. Omsorgslønn er til for å dekke under halvparten av husleien til de samme som gir meg lønn (12,800 kr i mnd for tre soverom, i en kommunal bolig vi har leid siden 2002 fordi vi har en autistisk sønn som forstyrret naboer om natten på forrige sted, og fordi leiligheten min mann solgte for ca 230.000 kr etter at vi giftet oss i 1994 for å flytte nordover tjente han bare en slikk og ingenting på, mens den nå koster 2,7 millioner for 30 km på Oslo østkant. Til sammenlikning får man i dag en leilighet like over svenskegrensen på Østlandet med ett soverom, balkong, kjøkken og stue for 250.000 kr i dag, så hvorfor ikke gjøre svenske av seg for å få seg sitt eget hjem?

Vi kom oss aldri inn på boligmarkedet igjen etter å ha flyttet fra min oldemors hus som vi kunne ha arvet hvis vi ble der, men det var lite med jobber i Nordlandsbygden så vi flyttet sørover igjen, og da var det for sent å komme seg inn på “markedet” igjen, med bare hans inntekt, siden jeg tok meg av tre barn hjemme siden vi ikke hadde råd til barnehageplass og den ene krevde “full overvåkning”; døgnservice. Selv da de begynte på barneskolen hadde de stadig vekk fri, korte dager og fri på fredager… Selv om vi har fått tilbud om Startlån to ganger får vi bare oss en ettromsleilighet, kanskje ikke det engang, for det lånet, siden man må være millionær for å få seg en utedo eller brakke her til lands.)

Betyr det at de med lite penger er flinke til å tjene Gud? 🙂 Ikke nødvendigvis, og de blir ofte misbrukt på mange forskjellige måter av politikere til for eksempel arrangerte gatevoldsdemonstrasjoner (historiker Ian Greenhalgh) hvor de får utlevert slagordsplakater og penger for å være “venstre mot høyre”, som et virkemiddel for å oppnå det politiske organisasjoner og mafia ønsker å oppnå, for blakke arbeidsledige brukes til så mangt, og de bruker flere masker enn den verste massemorder for å skjule sin djevelske identitet), når de ikke jager dem vekk fra gatene uten å gi dem husly. Glattcelle er kanskje det mest omsorgsfulle bosted mange fattige får oppleve, som ikke er så heldige å støte på “herr Oscar” -menn.

Roland Janes – Rockabilly guitarist –  “Julebrev” om den godhjertede hotelleieren her:

http://www.bobdylan.com/news/roland-janes-rockabilly-guitarist/

Jeg bruker å høre på julesanger til stadighet, og oftest blir det Luther Vandross eller Aretha Franklin. Akkurat nå er klokka litt over seks om morgenen, så jeg har ikke helt fått opp tempoet eller motet til å dra til Betlehem (“O, come let us adore Him“), flott sunget av Vandross, eller å skrive “Christmas-list“, julegaveønskeliste som Aretha synger om, og trommespilling til Vanessa William, Twain og Vandross der de synger “Do you hear what I hear” er også litt for tidlig, men den er jo ikke så dum denne her:

Luther Vandross: “With a Christmas Heart” (Live!) 

Det eneste som gir et lite “aber” i meg er når jeg tenker på hva mange i Midtøsten må føle om julen, sånn som i Irak, når de tenker på hva de presidenter som kaller seg kristne men nesten jevnet deres land med jorden – som i Syria – men også slike som kaller seg jøder eller støtter dem har gjort der, men det er jo en annen historie, og Billy Joel sang om det i  “Christmas i Fallujah“. – Men nå skal jeg ikke ødelegge historien. “Leave a tender moment alone”, som han også synger. Det finnes fortsatt noe godt på jorda. Det at Bob Dylan delte mannens historie er noe godt for det kan sette tankene i sving, i positiv retning. Ja, kanskje er det ikke så dumt å være snill mot de nedslåtte? De satte i det minste pris på hva han gjorde og de som fortsatt var i live kom i begravelsen, og dannet “second lines” eller så var alt sammen en eneste stor “first line”. Hele toget besto av mennesker som var tett tilknyttet den avdøde (følelsesmessig). “Andre linje, rad” (second line) er de som følger etter bakerst pga all den fine musikken.

Kermit Ruffins – When I Die, You Better Second Line 

Billy Joel – Leave A Tender Moment Alone (Live Version) HD

THE SECOND LINE (Historical Documentary of New Orleans Music & Culture) – Varighet: 10:13.

Første gang jeg så denne videoen fikk jeg tårer i øynene, og lot de renne, for aldri har jeg sett en så rørende måte å begrave noen man er og var glad i; ved å vugge dem; kisten, i en dans mellom seg, før de lastes opp på kjerren på sin siste reis, til vakker musikk.

New Orleans Jazz Funeral for tuba player Kerwin James

New Orleans Brass Bands & the Second Line – Varighet: 10:28. Dokumentar

From the 2005 “Make it Funky” documentary. Narrated by Art Neville.

Først nå oppdaget jeg at den sangen og videoen som jeg har sett på så mange ganger av Trombone Shorty faktisk er “Second Line”:

Trombone Shorty At Age 13 – 2nd Line – Varighet: 5:30.

Trombone Shorty var 4 år i 1990, og spilte allerede blåseinstrument ved det tidspunkt. Han mistet sin bror i gatevold, men samfunnet rundt ham; musikerne, omfavnet ham og lærte ham opp til å bli en artist i verdensklasse. Han har startet sitt eget musikkakademi, hvor han selv lærer opp tenåringer, fordi han ønsker å gjøre det samme mot andre som de gjorde mot ham; fostre nye musikere og lære videre det gode ved kulturen han vokste opp i til neste generasjon.

Trombone Shorty Academy at Tulane’s School of Liberal Arts

Mange dyktige musikere druknet under “Katrina”-orkanen, men nå læres nye opp, med omsorg:

Troy Andrews Story of Musical Mentorship

Både menn og kvinner har havnet på papirduker på hospitaler pga gatevold og demonstrasjoner, og forhåpentligvis overlever de så de kan gjøre noe godt for andre, som Trombone Shorty som synger om en kvinne som havnet på duken.

Trombone Shorty – St. James Infirmary – In Performance at the White House: Red, White, and Blues – Varighet: 3:22.

Norske myndigheter og mange andre land har ikke mye omsorg for å hjelpe kreftsyke, men det finnes faktisk behandlingsformer – som skattebetalere må betale selv. Det ser lysere ut for denne jenta:

Kreftsyke Kira (8) bedre etter eksperimentell behandling

Utdanningsetatene i våre myndigheters departementer eksperimenterer med våre barn på sine hvite duker, og de gjør det uten noen beviser på at de de driver med er bra for barna, heller det motsatte er allerede bevist, men “det e en skit som gjer sæ”, må man ha master, så må man ha master. Men de hører selv ikke på de som har peiling. Noen er mer master enn andre. Mastertyranniet kan man kanskje kalle det, og hvor mange mastergradinnehavere har ikke havnet på toalettet som “rengjøringsbetjenter”? Det er ikke lett å bli elite eller få seg jobb her i landet. For å bli det må man være Mester. Det betyr ikke at man er en god lærer som klarer å samle klassen slik at elevene klarer å lære seg noe. Vi hadde en lærer på ungdomsskolen så var så hyggelig og vennlig at bare han hevet øyenbrynet litt og så bekymret ut ble det stille i klassen, mens andre kunne stå der og morske seg så mye de bare ville uten at det ble stille av den grunn. Barn er flinke til å lese hvem som bryr seg om dem, og liker rause lærere. Jeg synes synd i lærerne i dag, med så mange barn som lider på mange forskjellige måter, ikke minst psykisk pga at samfunnet har blitt syk pga alle syke voksne og politikere.

Stopp den vedtatte lærerutdanningen før den ødelegger skolen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s