Mat og drikkeunder

Kvinne hva har du med mitt å gjøre? – “Angår dette (det er som er mitt/mine saker) deg, kvinne (Maria)?”

Vet du ikke at jeg må være i Min Fars hus?

 

Det var veldig rart å høre, da jeg kom til atter en “spidometri”-test og måtte puste inn i en slange så hardt jeg kunne for å teste lungekapastiteten etter å ha fjernet over to tredjedeler av høyre lunge som 17-åring, at jeg nå hadde 90% lungekapasitet, kun ett år senere. Faktisk steg denne prosenten senere, og jeg lurer på om jeg var oppe i 98% ved et tilfelle. – Det er fordi lungevev er veldig elastisk, fortalte de meg, og jeg takket Gud. Det kunne ha kostet meg livet hadde jeg ikke blitt operert, og hadde ikke min mor krevd at jeg gikk til legen og mannen som hadde praksis på det lokale nordnorske legekontoret hadde en far som tilfeldigvis jobbet på Det gamle rikshopitalet, og fikk sendt meg dit siden jeg tross alt bodde i Oslo det året hos min søster. “Vannsysten” kunne ha blitt til kreft. Jeg trodde at alt slimet jeg hostet opp var helt naturlig, og svarte min bekymrede mor (og far som er utdannet lege, men har jobbet som lektor/forsker): “Neida, det er bare jeg som er forskjølet…!”

Det var som et under å få en “gymnlærer”, som man nå skriver “gymlærer”, som var fotballtrener og “peiste oss” hele tiden med å svømme i ett strekk, hele timen, frem og tilbake, springe hele tiden i gymsalen og rett og slett gjorde oss helt utkjørte. Det var bra for særlig min nyopererte lunge, uansett hvor ille det føltes der og da.

I tillegg gikk jeg akkurat det året på “Musikkskolen” i forbindelse med første år på videregående, og damen som var sangpedagog fra Stavananger lærte meg pusteteknikk. Jeg hadde allerede sunget åtte år i barne- og gospelkor, pluss det siste året som jeg nå forteller om, så det ble 9 år med “pusting”. Det hjalp sikkert å hoppe fra stein til stein i fjæra, og gå på stadige fjellturer i bratte fjell i hele barndommen.

De sier at hvis man trener og slutter med det så er effekten borte etter to uker, men jeg tror ikke det er helt sant. Hadde jeg sittet på “pumpen” hele oppveksten så hadde jeg ikke vært såpass sprek som jeg var på den tiden.

Reportasjen om denne damen inspirerte meg til å skrive dette, eller var det Gud?

Hun gir selv Gud ære, og ære være henne for det, siden det står at en kvinne som frykter Herren skal prises. Det er derfor man ærer “moder” Maria, for hun sa at man skulle gjøre alt det Jesus sa til dem, i bryllupet i Kana. Det er der katolikker går feil, for de lytter til “syner” av Maria, enda man i historien om den fattige Lasarus som kom til Abrahams fang i Dødsriket hvor han fikk trøst, så den rike mann i ilden i Dødsriket, hvor han klagde sin nød og tryglet om å få dra tilbake og advare sine brødre, men fikk beskjed om at det var umulig, og så tror de at Maria får det…? Logikk. Kanskje kunne Jonas Alexis i Veterans Today også tenke over det. Han har tenkt over det aller meste allerede. Det er sunt å undres over livets under.

Nabo-barnehagetanten har i årevis laget mat og passet nabobarn helt gratis, og en mor som har brutt ut av et ødeleggende ekteskapet gir henne gode skussmål:

https://www.cbsnews.com/news/neighborhood-nanny-alma-johnson-louisiana-thanksgiving/

Katolikkers Maria-syner har til og med gjort en pave så høy på pæra at ham omskrev Guds Ord for hennes skyld… en avdød kvinne. Og hvorfor ber de til “sankter”, når Jesus påbød oss å be til Faderen i hans navn, og irettesatte sin mor som tolvåring da hun ikke likte at han forsvant, og han svarte henne med at det var for ham bare rett og riktig å søke Sin Far (gudstjeneste). Gud har sagt at Han ikke bor i noe hus bygd av jordiske materialer, og Jesus advarte sine disipler om at hans etterfølgere ville bli drept i jordens synagoger (“gudshus”), og han sa også at det ville komme en tid da vi ikke skulle tilbe ham i Jerusalem på fjellet der, men at han er nær der hvor to eller tre er samlet i hans navn; midt iblant oss. Guds hus er i hjertene til de som har tatt imot Hans Sønn i tro. Guds hus er Jesus, der hvor han er nær, og det kan være i indre Finnmark eller på østkanten i Oslo, eller i Islamabad eller Pergamon. Det handler ikke om et geografisk, jordisk sted, men Jesus ved Guds høyre hånd, og den nye jord og himmel; Det nye Jerusalem, et fjell man ikke kan ta på, som skal komme ned fra himmelen. De som har lest det nye testamente vet hva jeg snakker om.

Pavens «Maria-syner» påvirket Bibelens skrifter:

Is Holy Family’s flight into Egypt Myth?

Johannes 2

3 Da tok vinen slutt, og Jesu mor sa til ham: «De har ikke mer vin.»  «Kvinne, hva har du med mitt å gjøre?» sa Jesus. «Min time er ennå ikke kommet.»  Men hans mor sa til tjenerne: «Det han sier dere, skal dere gjøre.»

Lukas 2

Der satt han blant lærerne, lyttet til dem og stilte spørsmål. 47 Alle som hørte ham, undret seg over hvor forstandig han var og hvor godt han svarte. 48 Da foreldrene så ham, ble de slått av undring, og hans mor sa: «Barnet mitt, hvorfor har du gjort dette mot oss? Din far og jeg har lett etter deg og vært så redde.»49 Men han svarte: «Hvorfor lette dere etter meg? Visste dere ikke at jeg må være i min Fars hus?» 50 Men de forsto ikke hva han mente med det han sa til dem.
51 Så ble han med hjem til Nasaret og var lydig mot dem. Men hans mor tok vare på alt dette i sitt hjerte. 52 Og Jesus gikk fram i alder og visdom. Han var til glede for Gud og mennesker.


 

Forkjellen på “Moder” Maria og de andre som gjorde Jesu og hans fars vilje, er at de hviler i dødsriket, mens Jesus sitter ved Gud Faders høyre hånd, hvor han venter på at alle fiender skal bli lagt under hans fotskammel. Så hvorfor gjør de hva “moder Maria” sier, når hun er død? Det er slik man blir en “kristenspiritist”.

 

VINUNDER – WINE MIRACLE

Rance Allen har vært en “minsister” siden han var 5 år gammel:

Rance Allen Group (Miracle Worker

“Jeg lik Maria for din fot vil falle…” (Moder Maria bøyde seg for Jesu autoritet)

Jan Groth (Åge Samuelsen) – “O, Jesus, du som fyller alt i alle”

VIDUNDERBARNET JESUS

De mest populære sporene – Jan Groth 

VIDUNDER (Mirakel)

(Barnekor)

MICHAEL BOLTON – JOY TO THE WORLD

Michael Bolton sings “joy to the world” live in Vienna with Placido Domingo and Ying Huang for the Christmast concert 1997.


Fin historie:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s