Kleptomanpølser og duekjøtt i “Interact”-land

Jeg jobbet en gang for en mann som kalte seg “God´s prophet”. Han sa et ord jeg aldri hadde hørt før, og som han selv aldri praktiserte siden han alltid bare var sjef og ovenfra og ned med ord fra Gud, og siden jeg skulle oversette hva han sa skrev jeg til ham og spurte hva “Interact” betyr. Han gadd aldri å svare meg. Jeg kjøpte meg en ordbok til 7-800 kroner. Ja, faktisk to, for han svarte meg så å si aldri, kun med gudsord fra sin avdøde bestemor, som han noen ganger hørte fra. Noen forhold er man glad for er over. Altså ikke seksuelle forhold. Alt gikk jo sømmelig for seg, med slike Texas-Norge avstander. Aldri mer. Aldri mer, sier jeg bare.

Hvis man selv har stor mage eller andre har det, og man skal gi hverandre en klem, så kan det bli veldig vanskelig. Det kan bli som to ballonger som skal kose. Det er ikke lett å nå fram til “hodet”, hvis man har et og ikke har mistet det.

Tidligere har jeg skrevet i en tidligere blogg om hva jeg opplevde som 21-22 år gammel som “städare”; renholdsbetjent, da jeg jobbet i nitimerskift med en brasilianer. Det gikk veldig over streken.

Hvis man hører på Vazelina Bilopphøggers så snakker de om “frynsegoder” (sexpress på jobben) innimellom noen av sangene sine. Nøyaktig hvor, husker jeg ikke. Kanskje var det der de synger om “Harry Hoover”. Når man blir tyve år eldre og middelaldrende herremann eller dame så bør man visst se på alt sånt som frynsegode (?).

– Når jeg leser om #metoo-aksjonen så er det sikkert bra. Jeg tviler på at det er så mange menn som blir utsatt for det samme som kvinner på arbeidsplassene, sånn prosentvis sett. Dessuten liker de kanskje litt “(u-)ønsket seksuell oppmerksomhet” iblant, skal man tro på hva man ser i “9 to 5” -videoen, hvor pupper er en del av måten å komme seg frem på her i livet, i en verden full av mannlige sjefer? Det må jo være en grunn til at så mange opererer inn silikonpupper? Er det bare for vår egen skyld, for at vi skal føle oss bedre? Kanskje det. Kanskje blir det lettere å få jobb hvis man er en veldig vakker kvinne, hvor kroppen er 95 prosent av betegnelsen (les: store pupper). Jeg vet ikke, jeg bare spør.

Jeg gikk på en bibelskole hvor de fleste var afrikanere og rumenere. Rumenerne oppførte seg eksemplarisk. Det var mest kvinner blant dem, men noen få gutter også.

Afrikanerne var også eksemplariske, og rørende snille og flinke til å dele mat. Ja, det var også inderne. – I motsetning til nordmennene som fikk 80.000 kroner fra Staten pr elev (og på det meste var det 80 elever i klassen), og ikke engang lot elelvene som manglet varme klær og mat få gratis lunsj engang. De gikk og delte ut aviser i snøkavet uten stillongs, og var så iskalde at de satt og halvsov de første timene bare for å komme seg etter sjokket. Deres norske sponsorer som de bodde oss var like lite interessert i hvordan de hadde det som norsk pastor og rektor med fruer.

Til poenget: En relativt ung mann, som så ut som et bra pastoremne, ikke bare fordi han – i motsetning til de andre – mesteparten av tiden gikk rundt i en dress (ikke pendress) og slips, men fordi han var en stille, anonym og vennlig mann som aldri snakket høyt eller provoserte noen, og heller ikke var en sånn “ekstremgliser” som går rundt med et sånt utapåklistret (amerikansk) trosbevegelsespinsevennglis (pastor søkte på den tiden om å bli medlem av pinsebevegelsen for å økonomisk støtte, men var og forble en frimenighet), gjorde et positivt inntrykk på meg.

Det eneste jeg husker av ham, siden han aldri sa noe, var at han frivillig kom og stod bak meg og de to kjempesnille afrikanerne jeg satt sammen med; en gift afrikansk pastor ved siden av meg til venstre og en ugift, morsom og vennlig afrikansk dame med karakter; veloppdragen, til høyre for meg, og bøyde seg over meg bakfra for å gi meg en klem på høyre kinn, mens han naturlig nok kanskje følte behov for å støtte seg til meg med venstre hånd på min venstre side av overkroppen samtidig. Det var jo koselig å få en uoppfordret klem og vennlige ord, men jeg ble litt flau da han trykket hånden mot venstre “pupp”. Den er jo ikke så stor, så det var jo flaks at han overhodet fant noe å trykke på – eller hva man skal si – men jeg fikk ikke traume av det. Selvsagt lurte jeg på om han gjorde det med vilje, men det tror jeg ikke. Hva spiller det for noen rolle? Det var siste dag på skolen og han ville si adjø. Det er noe helt annet å bli befølt dagen lang på jobb, av en mann som tar på seg rollen som å være ens “utstrakte hånd” (en del av min kropp som kan ta på meg når og hvor han vil, når som helst), akkurat som menn med liten tissetass kjøper seg lekre biler for å få mer selvtillit, sies det, for bilen er deres forlengede “arm”. Afrikaneren tenker jeg forstatt på med vennlig sinnelag.

En av de afrikanske damene som gikk på samme bibelskole, og som jeg likte godt fordi hun var så morsom, hadde enormt store bryster. Jeg lurer på hvordan menn som skulle gi henne en klem eller kos på samme måte som dressafrikaneren som gav meg en klem, skulle kunne unngå å komme borti hennes “støtdempere”? Det må jo være så å si umulig. Og jeg hørte aldri at hun hadde anmeldt noen for trakassering fordi de kom borti henne på feil sted, og jeg så heller aldri noen prøve seg på det. Det er jo forskjell på naturlig kontakt med andre mennesker og det å være “rigid”.

En gang var jeg hos en lege som satt og gransket overrkroppen min og så på området hvor brystene mine er og på magen, som om han lette etter noe. Min oldemor hadde så lange bryster (hun ble 104 år, at min søster fant opp uttrykket “Slumsøstrene”, for slik kan damer bli når de ammer, og noen har til og med satt de fast i klesrullen ved et uhell), så jeg skjønner godt at menn kan ha vanskelig for å finne ut hvor “faresonen” er eller ikke. Man kan bomme veldig. Patter er et minelagt felt. – Men jeg kom faktisk ikke til den legen for at han skulle se på eventuelle pupper, så jeg lurte litt på hva han drev med, med øynene på stilker.

Da jeg klappet en russisk dame på et praksissted baken fordi jeg syntes hun var så morsom der vi gikk og fleipet og jobbet sammen, fikk jeg plutselig streng beskjed om at det måtte jeg ikke gjøre mot henne fordi det var en seksuell krenkelse. Jeg måpte og hang med haka…: “Jammen, jeg er jo jente…” Så jeg skal aldri klappe en dame på baken. Kanskje trodde hun at jeg var lesbisk? Rompa er jo et sted de fleste ønsker å ha for seg selv, og siden man kanskje ikke er tankeleser (selv om noen påstår at de er både hunde- og hestehviskere) så er det vel best å “ligge unna” og holde kleptomanpølsene (fingrene), som en klassevenninne fra Nord-Norge, kalte det, for seg selv.

Å illustrere hva jeg har skrevet her blir veldig vanskelig.  Kankje tar jeg bare en sang, så får jeg håpe jeg er tilgitt. “I was only having fun, wasn´t hurting anyone” (Billy Joel)?

Kanskje var han kosete afrikaneren bare glad for at det var siste gang vi slapp å synge australske Hillsong-lovsanger sammen hver eneste (steike) morgen? Finnes det ikke annen musikk i troskarismatiske menigheter, eller? Bare fordi pastor og pastorfrue er hvit trenger man vel ikke bare synge “hvite” sanger når hele “forsamlingen” har en litt mørkere tone i hudfargen? Til og med jeg syntes det ble altfor mye av “det gode”.

Nei, å skrive dette blogginnlegget gjorde meg åndelig svett, så jeg tror jeg må ta meg kaffekopp nummer tre før jeg fortsetter på veien.
Takk for alt (også klem).
“Ha alltid sinnet vendt mot det som er der oppe.” (Paulus)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s