Ydmykhet – Det er håp for en slik en

Jeg har i noen få år nå likt å se på Steve Hartmans “På veien”-serie, og han er vel den eneste journalisten som klarer å få meg “rørt”, kanskje fordi han har et barns nysgjerrighet, er veldig vennlig mot sine intervjuobjekter og fordi – som han selv sier – liker å møte og fortelle historien til “mannen i gata” (og dama); slik som Norge Rundt-serien har gjort det samm i Norge; hilst på “Ola og Kari Nordmann”. I Sverige kalles han “Lagom Svensson”. Nordmenn elsket Albert og Hebbelille. – Og vår egen “Fleksnes og Moder´n”.

Her møter han en nysgjerrig skoleklasse med en flink lærer som har funnet mange arkeologiske ting under klesskapene sine på skolen.

– Deretter kommer herr Mason med informasjon om Charlie Rose som har blitt beskyldt for å ha krenket andre med uønsket seksuell oppmerksomhet, eller hvordan man skal beskrive det.

Er det ikke rart at også han klarte å gjøre meg rørt? Hvor ofte har du møtt en ydmyk mann som kan svare på den måten han gjør? Det er ikke rart at det står mye i Bibelen om ydmyket, og at Gud elsker slike (f.eks Job, Enok og Esekiel). – Alt jeg har møtt i livet i kristne menigheter er “verdensmestremenn” som kaller seg både “Guds profet”, pastor, hyrde, apostel m.m (Herrens utsendte/utskremte medarbeider, eller “Guds vikar, Jesus stedfortreder eller “gud” kommet i deres egen skikkelse siden Han er så travelt opptatt der oppe så Han ikke skulle verken se eller høre, i henhold til dem, så Han trenger er “administrator”), og alt de gjør er å fortelle oss syndere på benken om alt vi gjør feil og ikke bør gjøre, vi Jesabeler og horer, men så snart de selv stjeler og lyver så kan de ikke engang innrømme det. Det lengste de strekker seg når de til og med gjør noe kriminelt og blir tatt på fersken i løgn og tyveri, er: “Det hender iblant (en sjelden gang) at VI gjør feil her… (Men hvis ikke du nå holder rekka og klabber igjen munnen din og slutter å gå imot Guds profet, dem selv, så skal jeg kontakte min advokat og lokale politimyndigheter for å få stoppet kjeften din fordi du ikke tier og vil gjøre deg delaktig i mine forbrytelser mot Guds lov og verdslig lov og forakter min profetstilling og sjefsembede.” Bjeffende bikkjer, er de hele gjengen, når det kommer til stykket.) Charlie Rose, som jeg selv har sett på som programmer i utallige nyhetsprogrammer hos CBS, blir en smågutt i forhold til de virkelig arrogante skurkene som er kriminelle kristenspiritister o.l. Det finnes tilgivelse for en ydmyk mann – eller kvinne.

CBS Evening News

Charlie Rose suspended


 

Merke (segl) på pannen på de som sørger (ydmykhet):

 

Jerusalems synd og straff
9Nå hørte jeg at han ropte med høy røst: «Kom hit og la byen få sin straff! Enhver må ha sitt ødeleggelsesvåpen i hånden.»  2 Og se, fra den øvre porten, den som vender mot nord, kom seks mann, hver med sitt ødeleggelsesvåpen i hånden. Og blant dem var det én mann som var kledd i lin og hadde skrivesaker hengende i beltet. De kom og stilte seg ved siden av bronsealteret.
 Da løftet Israels Guds herlighet seg opp fra kjerubene, som den hadde vært over, og flyttet seg til terskelen i templet. Herren ropte til mannen som var kledd i lin og hadde skrivesaker i beltet,  og han sa til ham: «Gå igjennom byen, midt igjennom Jerusalem, og sett et merke i pannen på de mennene som sukker og stønner over all den styggedom som foregår der  5 Og til de andre sa han mens jeg hørte på: «Gå igjennom byen etter mannen og hogg ned for fote! Vis ingen medlidenhet eller skånsel.  Gamle og unge menn, unge piker, kvinner og barn skal dere slå i hjel og utrydde. Men rør ikke noen av dem som har merke på seg! Dere skal begynne ved min helligdom.» Og de begynte med de gamle mennene som stod foran Herrens hus.  7 Da sa han til dem: «Gjør huset urent, fyll tempelgårdene med de drepte! Far av sted.» Så fór de av sted og hogg ned folk i byen.
 8 Mens de holdt på med dette, ble jeg alene igjen. Jeg kastet meg ned med ansiktet mot jorden og ropte: «Å, Herre Gud, vil du ødelegge alt som er igjen av Israel, siden du lar din harme gå ut over Jerusalem?»  Han svarte: «Israels og Judas skyld er umåtelig stor. Landet er fullt av blodskyld, og i byen blir retten stadig krenket. For de sier: Herren har forlatt landet; Herren ser ikke noe. 10 Derfor vil heller ikke jeg vise medlidenhet eller skånsel. Jeg gir dem igjen for deres egen ferd.» 11 Mannen som var kledd i lin og hadde skrivesaker i beltet, kom tilbake og meldte: «Jeg har gjort som du bød meg.»


4:56
3:51

Shirley Caesar sings BLESSED ASSURANCE

9:33

Om å “Stønne”, Moan… (be)

Noen ganger må man gå ned på sine knær

Det finnes kun én nådefull Gud; Jesus,

for vi mennesker er noen fordømmende vesener.

5:13
2:56

Patti Labelle – Who’s On The Lord’s Side

Patti Labelle with the NFL’s Gospel Choir singing “Who’s On The Lord’s Side” on GMA 1/30/2014.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s