Noen sov en gang i hennes seng, men han var altfor stor for den

I går snakket jeg med min mor på telefonen. Hun fortalte meg om noen som var på sykehuset for å få en sprøyte pga langvarige smerter. Jeg spurte henne om det kunne være kortisonsprøyte vedkommende fikk. “Det kan det kanskje være”, men hun visste ikke helt. “En gang jobbet jeg sammen med en dame som kanskje var i slutten av trettiårene, omtrent like gammel som jeg var da vi jobbet sammen. Hun var så stiv i ansiktet og i kroppen. Hun hadde revmatisme, og hadde prøvd alt som var å prøve av medisiner, uten at det hjalp. Kortisonsprøyte var det eneste. Hun var fra et land i Asia, Thailand eller Malaysia, og var så koselig og snill.” – “Hvem vet hva hun har opplevd (vært utsatt for)”, sa min mor. “Hvorfor spør du om det? Hva mener du?” Min mor svarte ikke noe særlig, bare pratet det vekk med en løs kommentar. Vi hadde så mye annet å snakke om.

Etter at vi hadde avsluttet samtalen begynte jeg å tenke på den trivelige damen igjen. Jeg husker henne der hun kom gående i litt høye hæler; hun så alltid elegant ut i enkle kjoler, aldri noe fargesprakende, men hun så ut som en dronning om det så bare var i grått. Teppet var gråsvart, men de gikk ikke i ett. Hun var en av de få som jeg følte meg helt avslappet av å møte i gangene, for hun var selv avslappet og ekte vennlig, uten at hun forventet at jeg skulle smile for å vise henne ett eller annet hun ville se (krevde av meg). Jeg opplevde at hun likte å snakke med meg, og frivillig tok seg noen minutter, kanskje til og med opp mot et kvarter, bare for å snakke (ivrig) sammen med meg om forskjellige ting. Hun var ganske lita av vekst, men høy inni mitt hjerte, høyere enn få andre der, selv om etasjen jeg jobbet på var full av veldig fine mennesker, som jeg alle likte (kanskje tjue personer eller mer), og min kvinnelige sjef beundret jeg.

Kontoret hennes var som en slags oase, uten at jeg kan huske om det var planter der. Alle andre hadde økonomipermer o.l. i hyllene, men jeg husker ikke å ha sett en eneste en der. Om hun trodde på Buddha eller Hare Krishna – eller hva de nå heter – aner jeg ikke, for jeg kan ikke huske å ha sett noen “fete typer” eller hørt noe om dem. Hun hadde pyntet kontoret sitt med noe som får meg mer til å huske det som en “varmestue”, som en koselig, enkel varm “kantine” man kan komme rett inn i fra gata, når det er kjempekaldt ute. Hun snudde seg sakte og uttrykte noe ekte vennlig og varmt overfor meg, hver eneste gang jeg møtte henne, enda så opptatt hun var. Hun var flink i matte, det var ikke jeg (om jeg har talent for det, aner jeg ikke). – Jeg ble bare satt til å skrive ned “husordensregler” og lignende, og sortere permer, mapper og esker nesten hundre år tilbake i tid, og de holdt alle på å ramle over meg, og da jeg tørket nesen min var det sot i den, så papiret ble svart pga “numerisk og alfabetisk arkivering” og påvirkning… (Takk Gud at jeg kom meg helskinnet fra det hele.)

Den asiatiske kvinnen hadde en gang vært gift med en mann som var voldelig mot henne, over lengre tid, så hun husket at hun brukte å sitte på trikken med voldsalarm på seg, for han hadde antastet henne, til og med der, mener jeg å huske.

Min mor er rar, på den måten. Noen ganger sier hun noe, en liten kommentar eller bare ser på meg, et lite kjapt blikk, og hun ser hva jeg tenker, og spør; “Hva da…?”, enda jeg nesten stod med ryggen til og trodde hun ikke så. Når hun ler og sier, “Jau, det ska’ du få mæ tel å tru…” om noen, så ser jeg at etter noen uker er det bevist at hun hadde rett. Det er som om hun kjenner folk bedre enn jeg. Selv om noen sier “på harda møkka” at de skal gjøre noe eller mener noe så bestemt at man ikke kan gjøre noe annet enn å tro på at de vil holde ord, så vet min mor bedre. Hun er en veldig god menneskekjenner. “Mamma, du hadde rett…” Hun har jobbet på barneskole i 40 år, og ler mye (på en fin måte), som om man ikke trenger å si et ord til henne, hun har hørt hele historien på innsiden. Det er rart. Jeg beundrer henne. Hun er utrolig snill, og klok. Forhåpentligvis kan jeg lære av henne. De sier “Enten så har man det, eller så har man det ikke.”

Min amerikanske bibelskolelærer sa i 2004; “De sier at man ikke kan lære en gammel hund nye triks. (Hun mente i overført betydning seg selv.) Men jeg skal motbevise det.” Jeg vet ikke om hun mente at hun kunne lære seg norsk. Hun har dratt herfra. Da jeg skrev til dem om flere som hadde blitt svært såret i menigheten av deres medpastorer (ikke av dem), fikk jeg eposten i retur. Kanskje likte de ikke å høre “negative historier”. Se alltid lyst på livet. Menigheten er nå nedlagt, fårene spredt og “glory halleluja” sier pastoren fortsatt (“Her har vi ingen problemer, kun utfordringer…”, for “negative bekjennelser” er vantro og heksekunst; for det negative kan “manifestere seg”, siden Gud Fader skapte med ord, og de er jo på samme trone som Han, eller et lite “hjerterom” under åpen himmel hvor “alt er mulig”, bare man har tro – og under der får det til å gro med det man etterlot…), de har fått seg godt betalt jobb et annet sted, nå i hjemlandet. Eller var det på Filippinene? Det er ingen vits i skrive til veggen, så jeg bare dropper det. Er man ikke velkommen, så får man ta seg en tur i skogen og prate til deres Herre, som de tjente så steike godt på. Han hører på alle. Pris Herren.

Morgenstund har gull i munn. Nå trenger jeg meg en kopp kaffe. Er lei av å tenke over livet og lese nyheter. Og korrekturlesning kan du bare glemme. Men den dama er en av de få jeg virkelig kunne tenke meg å møte igjen. Det har noe å gjøre med måten hun rørte meg på, som få andre jenter har klart. Kanskje fordi hun var oppvokst under andre himmelstrøk, med en annen type frisk luft. Noe må det ha vært. Kanskje risen?

Bob Dylan har sunget noe om at “Gud er på tronen”, men jeg fant ikke sangen jeg lette etter. “We are His..” – ett eller annet.

http://bobdylan.com/songs/beyond-here-lies-nothin/

http://bobdylan.com/songs/no-time-think/

JO! Jeg fant, jeg fant… Den blinde Willy Mekk Fortelle (var han bil-mekker?)

http://bobdylan.com/songs/blind-willie-mctell/

 Bob Dylan And Mark Knopfler – Blind Willie MctellYouTube

Miks – Chaka Khan – Through the fire

LUTHER VANDROSS “I Can Make It Better

Luther Vandross – I Can Make It Better

Pass Me Not – Al Green, “Live In Tokyo”

 

Nyheter fra Veterans Today

 

China’s Growing Amphibious Capabilities (Part 1)

Iraq’s Popular Mobilization cuts Daesh’s main supply route in Mosul

Russian experts collecting evidence of anti-govt chemical attack in Aleppo – Defense Ministry

New World Order, Weiner and Revelation

Your premier federal government employee and veteran shopping program

Chris Hedges Endorses Jill Stein

FBI “Insurrection” to Scuttle Director, Rig Election: part 2

Syrian War Report – November 2, 2016: ISIS and Al-Nusra Attempt to Cut Off Govt Supply Line to Aleppo

Press TV Debate: Duff on Lebanon, Hezbollah and Aoun´s Presidency (3 videos)

Aoun has been appointed the President of Lebanon – Again.

Trump Whistles His Dogs

Iraqi Army Discovers US-Made Missiles in ISIS’s Military Base in Mosul

Russian battle group reaches Mediterranean after “causing stir” in the West (VIDEO)

Pakistan: Long arm of ISI needs unsheathing

FBI “Insurrection” to Scuttle Director, Rig Election

Syrian War Report – November 1, 2016: Syrian Military Deploys Advanced T-90 Battle Tanks to Aleppo

China unveils advanced J-20 stealth fighter in fly over at air show

Pressure on Taliban leaders, makes Afghan Issue more Complex

The Fall of the Saudis, the Battle after ISIS

Idols of Intellectual Perversity: How Ideology Corrupts the Minds of Smart People

Press TV: Duff on UN Condemnations of “Moderate Terrorists”

Er du også miljøskadd (som jeg som både har gått på Arken og på Livets Ord i Sverige – og måttet snakke svensk i to og et halvt år fordi de nesten forstår engelsk bedre enn norsk (det har ikke noe med hodet å gjøre, bare viljen)? Jeg bare måtte prøve å lese litt korrektur på meg selv, for hadde jeg skrevet “han hadde anfalt henne”? “Å anfalle” er noe bare svenskene har i sin ordbok. Vi sier “angripe”. De sier “anfalle”. Det kan få nordmenn til å få “anfall”. Det beste er å “falle i kjærlighet”.

http://exempelmeningar.se/sv/anfallit

   Miks – The Chi Lites Have you seen her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s