Ikke med et lett hjerte

Billy-Bob is not my lover

“Er han ikke flink til å synge, han Luther Vandross…? Han er død (altså)…”

Trengte ingen kvinne å snakke med…

Det er ikke med et lett hjerte jeg poster dette gamle blogginnlegget eller eposten jeg skrev for å få lettet hjertet mitt, det vil si på en måte snakke med “noen”, en utenforstående person, som sannsynligvis sendte alle mine eposter rett ned i søppelbøtten sin (soper; søppel; skräp; sopor på svensk, noe jeg lærte mens jeg bodde der fra 1989-92 og jobbet som renholder på Arlanda…).

Hvis man kritiserer jødedommen så er man automatisk antisemitt i andres øyne, og kritiserer man islam er man muslimhater eller “islamofob”. Å kritisere kristne gjør de gjerne; alle “mørkeloftsmennesker”.

Da jeg var ca 23 år og kom fra Sverige i 1992 prøvde jeg å studere filosofi, men jeg jobbet i barnehage, heltid, spiste lite og foreleseren på Blindern gjorde narr av de kristnes Gud så jeg ble såret, mens hele salen lo rått – og selv om jeg hadde lest alle 1400 filosofisider så syntes jeg det var ekstremt kjedelig, ja dødskjedelig, og jeg hadde ingen kollokviegruppe å delta i siden jeg immatrikulerte meg for sent, så jeg endte kun opp med studilån. Det har kostet meg 48.000 kr pluss renter, siden jeg gjorde samme feil to ganger. I løpet av den tiden ble jeg sammen med en muslim som studerte på Blindern og bodde på Kringsjå. Jeg møtte ham på en fest som min spansklærerinne tok meg med på.

En dag hadde vi avtalt at jeg skulle komme på besøk til ham. Jeg satt der og ventet veldig lenge og ble sliten i føttene, så jeg satte meg ned på gulvet ved heisen og ventet. Da kom det en annen utlending som kjente ham, og hadde vært på samme fest. Han ringte ham og sa at jeg ventet. Det var jeg takknemlig for. Men senere, etter å ha overnattet hos muslimen som hadde vist meg bilde av sin slekt i Marokko, hvor hans søstre og mødre gikk i sorte lange kjoler og stod ved et telt, og jeg fikk dårlig samvittighet overfor min Gud fordi jeg hadde syndet (ligget med ham) og begynte å gråte på morgenen, sa han: “Jeg liker ikke kvinner som gråter/jeg liker ikke at kvinner gråter!” på en alvorlig måte til meg. Det ble slutt.

For at dere skal vite at jeg verken er antisemitt eller muslimhater (har muslimske venner) deler jeg dette ekstremt personlige med dere, selv om det gjør vondt for selvbildet; det vil si – jeg er lei meg fordi jeg har såret min mann. Jeg er glad i ham. Jeg er nå ferdig med disse tingene. Jeg snakket ikke med en kvinne, ingen mann trengte å snakke med meg. Alle er glade. Ha det.

 

Om “Groupies” og sånt

Råd: Elsk alltid kun den du er sammen med. Det gjør alt så mye lettere, for alle parter. Elsker du ham/henne ikke, så er det vel på tide å gå i tenkeboksen.


Kan du se om noen er en “taper” eller ikke ved å se på utsiden og tro at du ser innsiden?

Historien om hvorfor jeg liker best å se på døde menn (“Gud er gud om alle mann var døde, Gud er gud om alle land lå øde…”). Da kan jeg smile.

Hvis jeg tok på meg falske øyenbryn, litt hårspray, øyenskygge, leppestift, flekket tenner og tok på meg andre, penere, klær, ville jeg da vært “en vinner”? Eller måtte jeg ha masse penger og “papir på intelligens” å blafre med foran nesen på deg for å komme i “vinnerklubben”, og dra en lekker CV (se “ve og ve”)? “Ytlighet”, sa svenskene, da jeg bodde der i to og et halvt år (Ulf Ekman og Co snakker mye om andres “ytterligheter”, som de jo selvsagt ikke eier selv). “Overfladiskhet”, sier vi. – Og ser på uteliggerne som tapere. Hvis man er tilnærmet rik som Abraham, troens far, så er man velsignet av Gud, i henhold til jødedommens bok. Jesus ba oss selge alt og gi til de fattige, men det blir feil, siden man skal søke og gi til Guds rike (menigheten der du er) først. Deretter familien, og så hvis det er noe til overs etter at tienden og regningene er betalt, gi et “offer” til menigheten, og så skrap “ti- og femøringene” ut av lommen og dytt det i en tiggers kopp.

Jeg er ikke forelsket i Billy Joel lenger, heller ikke i Bob Dylan. For øyeblikket er jeg helt nøytral. Min kjærlighet er et løfte. Jeg blir hos deg til døden. – Jeg skal gjøre godt mot deg, og setter pris på alt det gode du har gjort for meg. Jeg er glad i deg!, min mann. Jeg vil ikke vekke din sjalusi, som jeg synes er bortkastet av deg å føle. Men takk for “æresbevisningen”, at du føler det. Mange ganger har du hatt grunn til det, tilgi meg, jeg vet best selv hvor ofte. Men jeg har i det minste ikke kysset noen andre eller ligget med noen andre. Det er ikke noe feil på deg, jeg blir bare lett begeistret for forskjellige ting, men har lært meg hvor viktig det er å legge lokk på den, for å unngå misforståelser og at følelser skal ta overhånd.

Det blir litt “jeg-prat” her, beklager. Jeg er et selvstendig menneske. Vi er to, og “ett”, men to forskjellige mennesker, med forskjellige følelser, og jeg har lært meg at det er best å holde mine følelser på innsiden, uansett hvor langvarige eller flyktige de er. Hele mitt liv har jeg møtt mennesker som med alt de er, gjør og sier – og til og med deres øyne – forteller meg at de anser seg selv som så mye mer “verdige respekt”; at de fortjener min respekt, og at jeg ikke fortjener deres, selv om de ikke kjenner meg. Derfor har jeg lært meg til, for ikke å gå til grunne under all dere fordømmelse, at den eneste virkelige vennen jeg har er Jesus. For han har ennå ikke “kakket meg i hodet” pga noe jeg fortalte ham. Jeg føler ikke behov for psykolog. Jeg har det bra, jeg snakker til Jesus når jeg føler det, og “dett var dett”.

– Og er jeg glad og stråler pga noen andre enn deg, prøver jeg å beherske meg og komme tilbake til “normal”. Å fatte noe. Fatning. Du kan få meg ut av “fatning” noen sekunder, men jeg har allerede dratt ned buksa. Var det noe mer du ville se som du aldri før har sett? Som min over hundre år gamle oldemor sa da hun badet i en stor balje på kjøkkenet, og pga av at hun kun hadde gangsyn og ikke så at nabokarene stod på haugen og kikket inn – og hun ikke hadde dratt for gardinene fordi hun ikke trodde noen kunne se eller stod der – og min mormor kom inn og sa: “Du må jo dra for gardinene, de står jo der og ser!” – “Og så æ som har ei så fin ræv…”, svarte hun. Hva gjorde vel det? Hun gjorde det i det minste ikke med vilje. Det gjorde jeg. Jeg viste hele verden “r*va”, og hadde først og fremst alle pastorer, profeter, evangelister, forkynnere etc (hele gutteklubben, den mannlige “nakke” som holder menigheten oppe, tror de og påstår det selv, og glemmer at Jesus er hodet og tror at de kan riste ham av, noe de har bevist at de har klart). Det angrer jeg på, men det er visse ting som ikke kan gjøres ugjort her i livet. – Min fortid. Men, “Når djevelen vil minne deg om din fortid, skal du minne ham på hans fremtid.”, sier disse mennene (som er hellig overbevist om hvor de selv har billett til). – Og, i motsetning til med ham, så tror jeg fortsatt at “så lenge det er liv er det håp”. Jeg kan bli tilgitt av Jesus, for han er det for seint. Fattig manns (kvinnes) trøst, og til jul spiser vi “fattigmann”. Hej, då. Jeg “elsker” ikke noen feil lenger. Velkommen i “Lock”-klubben (innenfor “wedlock, bedlock, eller hva det nå var igjen).

Siden Jeff Rense ikke gidder lese min epost, kan jeg jo bare fortsette å snakke til veggen? Jeg er jo til for sånt, har jeg skjønt. Kirkenikkedukke og benkesliter.

Neutral “Church -face”? Cover the head

13. sep.

til ContactRense

God dag – Good day

Two or three days ago I was sitting in my chair in the livingroom, and I was listening to some songs. I only remember three of them. I was feeling okay, just a little bit thoughtful, maybe a slight little emotional pain somewhere deep down there in my heart, but nothing that some cups of coffee could not wash away. But all of a sudden I felt like listening to a song sung by a man who had brain cancer and died from (because of) it, reverend Paul Jones. He looks as if he knew he was dying when he sang it here, in Texas in 1989 (the video here, below). I started weeping silently, drying my tears. I don’t like showing my husband when I am weeping, because he gets worried or asks questions, and I don’t want to talk about it. If I watch Luther Vandross I am afraid he will feel “jealous”, because I feel he has often been jealous, and for a good reason, so I can’t watch beautiful black male singers, Bob Dylan (because he knew I fell in love with him) and if I watch Billy Joel, I am careful, too. I try to hide my emotions, if my face is somewhat “shining” because I feel inspired, admire somebody (a man) or feel some kind of love while watching or great joy, because he reads me like a book. He is passing behind my chair constantly, and always sees what I am watching, so a couple of times I had to tell him: “Don’t believe that I am sitting here (and) ‘sikler’; which is something cows do while eating, sheep too, at him, because he is dead.” So, when I watched Brian McKnight I am always worried what my husband may be thinking. I don’t feel anything “sexual” for him, he just makes me smile. But since I fell in love with —– from Nigeria in 2004, I have felt a tension when my husband is passing me, feeling as if he is constantly watching me, “monitoring” if I feel something for someone else than him, not that he ever says anything, I just sense it. I may be wrong, I may be right.

Paul Jones – I won’t complain

Rev. Paul Jones-I Won’t Complain-October 1989 in Texas City, Texas

A song from that day

George Jones and B. B. King

George Jones & B.B. King ~ Patches ***A MASTERPIECE***

I found these guys some years ago because Bob Dylan let them perform “Are you ready” at his 2005 (?) gospel -album:

The Fairfield Four and John Fogerty – 101 in the shade

 Miks – John Fogerty and The Fairfield Four “A Hundred and ten in the shade”

Brian McKnigh is the Brother of one of the singers in Take 6, here with David Foster – Morning Sister and After the love is gone

David Foster feat. Brian McKnight – Morning & After The Love Has Gone

I know it is crazy, but it’s true (Anthony’s song). I really was deeply in love with both Bob Dylan and Billy Joel. It is not that way anymore. Why should it. I don’t listen often to Bob Dylan, very seldom, but sometimes it is alright, like a week ago when I felt like listening to Blind Willie McTell, and then it feels good, If it feels boring, I simply turn it off. He is “soothing”, comforting, his lyrics have a lot of wisdom in them, and much of it, of the songs I liked, have got stuck in mind like Bible verses; scriptures, that pop up sometime, because for a few years I read the lyrics and listened a lot to his songs, so much that I got “full”, content.

With Billy Joel it is different. Sometimes, seldom these day, but still though, I feel like taking a quick refreshing drink; one of his songs. Sometimes he makes me laugh (in the video “What’s the matter what the clothes I’m wearing”, from when he was young). That day that I was talking about, 2-3 days ago, I all of a sudden, for the first time in a very long time span, I felt like watching a video interview with him and his wife from when they were on tour in Australia. I felt pain while watching him and listening to him, and “wired”, stressed, like when listening to David Icke the other day. When his daughter Alexa was jumping happily around, I got moved. And she is not my daughter, but I got tears in my eyes. Yesterday I felt like listening to him again, to The river of dreams,”, but I get so much emotional pain inside that I usually stop after at couple of minutes, not able to listen, maybe because of all the feelings, “distant love”, that I once had for him, or thinking about how he has such a great talent, and is such a great personality, mr “Ordinary man” with a great heart; he is one of the most “normal” stars your country has ever seen. He is humble in his heart, kind of just like “Ola and Kari Nordmann” (Ola a man’s name, very common in Norway, and Kari a common Norwegian female name), “the man in the street”, just like they say in Sweden: Lagom Svensson (middelmådig, average; gjennomsnittlig, nothing special about). Billy Joel is not “average”, since he is very gifted musically, but his humble person places him among the avarge, normal people, and that is why he is so loved. He has no “nykker”, strange spoiled star -behavior about him. I had to flee from Billy Joel to Al Green, to get rid of the pain. His eye has the ability to enter through my heart down to somewhere, therefor I am afraid that will happen when —– is watching me. Because why do I not get that “sacral” look when I am looking at him? It scares me. But I love —–, don’t misunderstand me. BIlly Joel is just a good looking soap, and not a part of my life, but he has blessed me for many years with his songs, and made me laugh after all those nightmare years with the psychic —- Simpson. By the way I enjoyed the video with David Icke today; the illustrations was great, as always. He is right in what he says. The sound was better too, so it did not make me feel “tense”. Thank you for sharing, and God bless you and  your familiy.

Here is a song I tried to listen to yesterday – Just the way you are (but I watched the “younger” Billy Joel, and even he made me feel “tense” or uncomfortable. I feel stress while watching him, either because I sense stress in him, or because he is touching me too much, like Bob Dylan says; “sorry that I touched the placed where your secrets are hid’). My sister —– once said to —–, when he grew a beard some years ago: “You look like Billy Joel!!” – and he did not say anything. I was tense again, worrying if —– remembered that I had admitted (because — —– at the Kristenblogg, a pastor, adviced me to tell him about “Billy and Bob”, and —– kind of kicked me out of the house). That is why I never talk about my feelings for others, if those others are male, because he gets jealous. If I feel great excitement about a woman, that is not a problem, because Svein knows I am not a lesbian, it is at a different level than “sex”.

Just the way you are – Billy Joel

 Miks – Billy Joel – Just The Way You Are

Billy Joel – River of dreams 1994

Miks – Billy Joel – River Of Dreams – 1994 Grammys

Free at last – Al Green

 Miks – Al Green – Free at Last –YouTube

Bob Dylan (from the album “Empire Burlesque)

I ain’t/am never gonna be the same again

Never Gonna Be The Same Again Utica 24 April 1997

So I have noticed in myself when I meet, see or talk to men that I find attractive, that I feel stress. I am not afraid that they will feel something for me, because I am no “Madonna” or “Marilyn Monroe”, and I know that when men say that a woman is very beautiful 90 percent of that “beautifulness” is a description of her tits – which I have not been very blessed with, except from that they “worked”; I breastfed my kids for 5 year in a row without a break, since I gave birth to three kids in tree yesra – but I am scared of feeling something for another man than —– (my husband). And I feel tired of it. “In the thick of it, I am sick of it.- Love sick – Bob Dylan’s song). But, life is life. What’s Leif (a Norwegian male name) got to do with it?

Greetings from

undertegnende (eller var det undertegnede? Har glemt det meste fra NAVs sekretærkurs, søtten åsså).

(PS: Verken Bob eller Billy gjør meg “stresset” lenger. Jeg er he-e-e-lt “lugn”. Most of the time. Jeg er blitt så å si helt “nedkjølt”, cool. Nummeret før døden. Brennende kjærlighet er sånt Jesus har. For oss. Og det trenger jeg, for ikke å bli svidd et visst sted. Altså, der nede, hvor Djevelen skal. Hm, kanskje det er derfor de ikke tåler at damer snakker i kirken? Vi snakker feil språk, og noen av oss har til og med store pupper. Men det er ikke noe å trakte etter. Da blir man i hvert fall ikke hørt. Da ser de ikke skogen (damas munn) for bare trær (puppene). Tåkeheimen neste, og dama vekk fra podiet. Perringer i vepparn er en vanskelig å takle, men pastorfruen og andre hellige på alle kanter. It’s a man’s world. Amen.

Salomos Ordspråk

5 Åpenlys irettesettelse er bedre enn kjærlighet som holdes skjult. 6Trofaste er vennens slag. Troløse er fiendens kyss.

Da jeg gikk på videregående brukte jeg å sitte barnevakt for døtrene til en journalist og hans kone (som nå er lærer, men den gang “bare” var mamma, som jeg “bare” er nå). De hadde et veldig koselig hus, var trivelige mennesker – og døtrene var søte. Vi gikk i samme menighet. Jeg hadde gått ut av statskirken som syttenåring, og blitt medlem i deres menighet (en “frimenighet”). – Han liker jeg den dag i dag bedre enn noen andre i den menigheten, for han var rettferdig overfor meg, og den eneste som ikke fordømte meg da jeg forlot dem og dro til Sverige (og de ikke likte bibelskolen jeg dro til), og han skrev hilsener til meg i brev – og sendte bilder av familien. Resten av menigheten vendte meg ryggen, bare fordi jeg ikke kom tilbake til dem.

– På badet hadde de en fin plakat. Der stod det: “Du kan ikke hindre en fugl å fly over hodet ditt, men du kan forhindre den fra å bygge rede i hodet ditt”. Ordene stod skrevet over et foto av en flyvende fugl mot blå himmelbakgrunn.

Jeg har dessverre latt fugler få bygge rede i “Ronja Røverdatter” -håret (tua) mi, noen ganger. Men det var veldig fine fugler. Det går jo an å gre seg. Eller “trykke på knappen”. Disse her ser jo også ganske entusiastiske ut, og jeg håper det ikke gir dem ekteskapsproblemer av den grunn.

Hej, då.

Top 10 Most Funny Performances Got Talent – Best of Funny Got Talent – Top Ten

 Miks – Shirley Caesar & Al Green Sailing on the Sea of Your love

Man kan enten ser på “skyen”…. og vente på svar derfra…

10:Earth Wind & Fire** Keep Your Head To The Sky

Eller så kan man tenke over at “rytme og tempo” er ikke alt, men innhold…

Se på: 27:57 (minutter på tidslinjen), og bli imponert over denne gjengen… Det er i hvert fall jeg – og jeg er sikker på at de er på vei dit de tror de er.

The Story of Gospel Music: The Power In The Voice (1998) – Varighet: 1:28:25.

Adjø. Forhåpentligvis ses vi igjen en dag.

 
Redigert utganve, 2. juni 2017:

Batterilading for liten og for stor

Kristendom

01.11.2016 09:30

Publisert

Lovsang gir mange mennesker styrke i hverdagen, er til trøst,

akkurat som “love song” er det for andre.

Paul Jones – I won’t complain

Rev. Paul Jones-I Won’t Complain-October 1989 in Texas City, Texas

George Jones and B. B. King

George Jones & B.B. King ~ Patches ***A MASTERPIECE***

The Fairfield Four and John Fogerty – 101 in the shade

 Miks – John Fogerty and The Fairfield Four “A Hundred and ten in the shade”

Brian McKnigh is the Brother of one of the singers in Take 6, here with David Foster – Morning Sister and After the love is gone

David Foster feat. Brian McKnight – Morning & After The Love Has Gone

Just the way you are – Billy Joel

 Miks – Billy Joel – Just The Way You Are

Billy Joel – River of dreams 1994

Miks – Billy Joel – River Of Dreams – 1994 Grammys

Free at last – Al Green

 Miks – Al Green – Free at Last –YouTube

Bob Dylan (from the album “Empire Burlesque)

I ain’t/am never gonna be the same again

Never Gonna Be The Same Again Utica 24 April 1997

 Miks – Shirley Caesar & Al Green Sailing on the Sea of Your love

Man kan enten ser på “skyen”…. og vente på svar derfra…

Løft blikket, se Guds høyhet

10:Earth Wind & Fire** Keep Your Head To The Sky

Eller så kan man tenke over at “rytme og tempo” er ikke alt, men innhold…

Se på: 27:57 (minutter på tidslinjen), og bli imponert over denne gjengen… Det er i hvert fall jeg – og jeg er sikker på at de er på vei dit de tror de er.

The Story of Gospel Music: The Power In The Voice (1998) – Varighet: 1:28:25.

6:15

Luther Vandross – Love the One You’re With (Live at The Royal Albert Hall)

LutherVandrossVEVO 

Music video by Luther Vandross performing Love the One Youre With. (C) 1994 Epic Records, a division of Sony Music …

 

Jesaja 20 – Takkesang

Den dagen skal de synge
denne sangen i Juda:
 Vi har en sterk by.
Til vern for oss er det reist
murer og festningsvoller. Lukk portene opp,
så det rettferdige folk kan dra inn,
det som holder fast ved sin troskap.
 3 Den som er fast i sjel og sinn,
lar du alltid ha fred,
for han setter sin lit til deg.
 Stol da alltid på Herren,
for Herren er en evig klippe.
 Han støter ned dem som bor
høyt oppe i en utilgjengelig by.
Han jevner byen med jorden
og styrter den i støvet.
 Den skal tråkkes under fot
av de hjelpeløse og fattige.

Lengsel og tillit i nøden
7 De rettferdiges sti er jevn,
for de rettskafne baner du vei.
 8 Herre, vi venter på deg
og følger den vei du har påbudt.
Vi lengter inderlig
etter deg og ditt navn.
 9 Om natten stunder min sjel etter deg,
ja, min ånd i mitt indre søker deg.
Når de følger dine lover på jorden,
lærer de rettferd, de som bor i verden.
10 Når den ugudelige får nåde,
lærer han ikke rettferd.
Han gjør urett i landet der rett skulle rå,
        og ser ikke Herrens velde. (velde = “høyhet”, i 1930-utgaven)
11 Herre, din hånd er løftet,
  men det er ingen som ser det.
La dem skamme seg når de får se
din brennende iver for folket.
La ild fortære dine motstandere!
12 Herre, du hjelper oss til fred.
For alt det vi har gjort,
også det har du gjort for oss.
13 Herre, vår Gud! Andre enn du
har hatt herredømme over oss.
Men bare deg og ditt navn vil vi prise.
14 De døde blir ikke levende,
dødninger står ikke opp igjen.
Du har krevd dem til regnskap,
gjort ende på dem
og utslettet hvert minne om dem.
15 Herre, du har gjort folket større,
gjort det større og vist din guddomsmakt;
du utvidet alle landets grenser.
16 Herre, de søkte deg i nøden
og hvisket fram bønner da du tuktet dem.
17 Som kvinnen har det når hun skal føde,
når hun vrir seg og skriker under veene,
slik har du laget det for oss, Herre.
18 Vi er som svangre og vrir oss i smerte,
men det er som om vi føder vind.
Vi har ikke brakt landet fred og frelse,
ingen blir født til å bo på jorden.
19 Dine døde skal bli levende,
de døde legemer som tilhører meg,
de skal stå opp.
Våkn opp og rop av fryd,
dere som bor i støvet!
For din dugg er en lysende dugg,
og jorden gir døde tilbake til livet.
20 Gå inn i kamrene dine, mitt folk,
lukk dørene etter deg!
Hold deg skjult en liten stund,
til vreden er gått over!
21 Se, Herren går ut fra sin bolig;
han vil straffe dem som bor på jorden,
for deres synd og skyld.
Da skal jorden la det komme for dagen,
det blod som er utøst der,
og ikke lenger skjule de drepte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s